Нова измама с апартаменти под наем на морето, съобщава NOVA. За това сигнализираха

...
Нова измама с апартаменти под наем на морето, съобщава NOVA. За това сигнализираха
Коментари Харесай

Внимавайте за новата измама с имоти по Черноморието, може да провалите почивката си

Нова измама с апартаменти под наем на морето, съобщава NOVA. За това алармираха жертви на схемата, която за задачата употребява подправени разгласи за почивки в обществените мрежи.

Миналото лято десетки също останаха без мечтаната почивка. Всички те са платили капаро, за да предплатят лятната си отмора в апартамент на морето.

Комуникацията се правила през телефон и чатове, а парите се превеждали в сметка в система за електронни заплащания. Вместо дълго чаканата отмора, потърпевшите оставали с празни ръце, защото обявите се изтривали, а връзката с мъжа, представящ се за Никола, прекъсвала.

Преди дни Гергана Стефчева търси апартамент чартърен на морето за лятната си отмора с приятелки. Във Фейсбук група попада на атрактивна оферта за квартира в Поморие, публикувана от името на Никола Любенов.

След като компанията харесва жилището - Гергана се свързва с мъжа от обявата. Той искa парите да бъдат преведени не по банка, а през система за електронни заплащания. Тъй като апартаментът не бил регистриран като туристически обект и не плащал налози. Освен това – предизвестил дамите да реагират бързо, защото свободните дати бързо се изчерпвали.

Ще бъде извършено следствие по случая. От Министерство на вътрешните работи ще ревизират и кой стои зад профилите в обществените мрежи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР